Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mój problem polegał na tym iż doszło jednocześnie do kilku awarii:

-nie działające światła wstecznego

-nie domykjące się szyby podczas otwierania/zamykania drzwi

-wyświetlające się całe mnóstwo komunikatów o awarii różnych świateł(pomimo że wszystkie poza wstecznymi działały)

-nie wysuwające się podajniki pasów

-brak możliwości sterowania lusterkami

-nie działające ogrzewanie szyby tylnej

-nie działające oświetlenie w trybie auto

-nie włączają się światła postojowe w momencie otwarcia samochodu

Jakiś czas wcześniej miałem jeszcze jeden problem z blokującym się ryglem w stacyjce(kluczyk trzeba bło wielokrotnie wciskć, czasem trwało to nawet 15 min).Samochód trafił na warsztat. Po długim oczekiwaniu na naprawe (2miesiące) otrzymałem samochód spowrotem. Został wymieniony bodajże moduł komfortu(stary otrzymałem spowrotem) oraz kolumna kierownicy???...

I teraz sytuacja wygląda następująco:

-nie działa ogrzewanie tynej szyby

-NOWOŚĆ: reflektory przednie samopoziomujące świecą ale nie ustawiają poziomu i świecą na 2 m przed samochód. Po podłączeniu samochodu nie pokazuje żadnych błędów

-po włożeniu kluczyka do stacyjki wyświetla się żółty symbol kluczyka i baterii oraz brak jest charakterystycznego efektu odbicia kluczyka.

Moje pytania brzmią:

1) Czy w w/w module wystarczy powymieniać przekaźniki odpowiedzialne za sterowanie światłami samopoziomującymi?

2) Dlaczego ogrzewanie tylnej szyby w dalszym ciągu nie działa?

3) Czy sądzicie że mechanik wymienił całą kolumnę kierownicy przez blokujący się rygiel?

4) Czy wg was cena 2200zł (ponoć nie liczył już nawet roboty;D) to kwota adekwatna za tego typu robote?

Generalnie to pogadałbym poprostu z tym mechanikiem ale wydaje mi się że straszny się z niego krętacz zrobił. Wcześniej nie miałem z nim problemów. No i niestety nie mam w okolicy żadnego zaufanego fachowca od BMW. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich.

Edytowane przez miki_dejv