Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, od jakiegos czasu mysle nad poniesieniem ps/nm w moim E39.

Czy moze wypowiedziec sie ktos kto to robil? Jakich osiagow moge sie spodziewac? Czy warto? Ile mniej wiecej kosztuje taka impreza? No i przede wszystkim, ktory warsztat polecacie?

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeżeli szukasz ok. 10/15 KM to może gdzieś znajdziesz, jak szukasz naprawdę sporego przyrostu, to Turbo, ale to już duży projekt i wskazany zapas w portfelu
Opublikowano
Mam u Siebie zrobione takie cuda. Przyrosty i koszty są zależne od stopnia modyfikacji jakie planujesz zrobić. Ja założyłem dolot od M50 oraz zrobiony remap sterownika. Z czasem,może grzebnie Się coś z wydechami.
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
jeżeli szukasz ok. 10/15 KM to może gdzieś znajdziesz, jak szukasz naprawdę sporego przyrostu, to Turbo, ale to już duży projekt i wskazany zapas w portfelu

Jesli zdecydowalbym sie na Turbo, jaka kwota +-?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wszystko zależy w jaką moc celujesz, to definiuje graty z jakich trzeba to poskładać, ale jeżeli turbo, trzeba do tego trochę inaczej podejść. Wyjąć motor, rozebrać do białej kości, zrobić pełną rewizję, dalej obróbka pod konkretny projekt, zakup osprzętu, składanie/strojenie itp..sporo pracy. Myślę że jak nie masz luźnych 12tyś, to zapomnij o turbo. Jeżeli Cię to nie przeraża, to sugeruję budowę na sprawdzonych komponentach w tym konkretnym silniku, jest sporo chłopaków z forum turbo, którzy poprowadzą Cię za rękę, aby się to udało i nie generowało niepotrzebnych kosztów

robią z tego silnika pod 500KM