Skocz do zawartości

e39 3.0d 184hp m57 kontrolka ładowania i oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,pasek klinowy na miejscu w testach obc ładowanie pokazuje na poziomie 13,7,olej jest a świecą sie te dwie kontrolki i nie gasną po odpaleniu. Wymieniłem akumulator na 800a 95ha(był 720a 90ha) i po dwóch dniach mam problem z tymi kontrolkami. Może mieć to jakiś związek z awarią? Wiem że z fusów nikt nie wywróży ale może miał ktoś podobny problem i coś podpowie. Dziekuje pozdrawiam.
Opublikowano
Jaki kolor kontrolki oleju? Ładowanie w którym miejscu sprawdzales?
Opublikowano
Danielxc napisał,że ładowanie odczytał z obc :wink: Skoro na nowym aku po 2 dniach ma problemy z palącymi Się kontrolkami to faktycznie,może sugerować problemy z ładowaniem i dlatego nowa bateria osłabła. Podejrzewam,że diody w altku do wymiany i stąd takie niskie wartości ładowania,do sprawdzenia także regulator napięcia oraz wszelkie połączenia masowe. Warto zmierzyć dodatkowo ładowanie przy aku
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Problem rozwiązany...jakiś czeski błąd chyba. Odpiąłem kleme (-) na 10 minut i jest ok :duh:
Opublikowano

Rzeczywiście, nie zauważyłem :cool2:

Wątpię że to pomoże. Sam z siebie nie miał niskiego ładowania.