Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Przeglądając forum nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, więc:

Mam problem z nawiewem, tj wszystko jest sprawne, panel klimatronik, sterowanie, ogrzewanie, dmuchawa. Nie mam jedynie nawiewu na przednią szybę, i teraz pytanie, co może być nie tak? Czy klapa nawiewu na szybę mogła się zablokować, czy steruje nią jakiś silniczek?

Dodam że jeż został wymieniony. :|

Opublikowano

no nie otwiera Ci się klapka na szybę.

Albo nie dostaje sygnału że ma otworzyć klapkę, trzeba sprawdzić przy kostce od silniczka czy w momencie włączenia "odmrażania" przedniej szyby pojawia się tam napięcie albo cokolwiek co bedzie sterować silniczkiem klapki, jak się pojawia to znaczy że wymieniony silniczek nadal nie działa.

szukam
Opublikowano

Czyli rozumiem że nie ma tam klapki która otwiera się mimowolnie pod naporem strumienia powietrza tylko jest silniczek.

Teraz pytanie, gdzie znajduje się ten silniczek i jak się do niego dostać?

Opublikowano

Jak masz klimatyzacje automatyczna to każdy rodzaj nawiewu jest sterowany elektryczna klapka którą się otwiera lub zamyka.

Pod nogami kierowcy lub pasażera tak jakbyś chciał zajrzeć za radio i panel klimy.

szukam