Skocz do zawartości

moje 335i e92 nie pali na wszystkie gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukałem całe forum i nie znalazłem takiego problemu, mianowicie moje e92 nagle podczas jazdy samochód stracił moc i silnik zaczął nierówno pracować.

na postoju obroty lekko faluja i ciezko wchodzi na obroty jakby nie palił na wszystkie gary. wyskoczył (service engine soon)

Dodal że jest to e92, 335i z oryginalnym przebiegiem 51000 mi, wersja amerykanska.

ma ktos jakieś pomysły co mogło sie ztać? Mieszkam na stałe w stanach w NY i ciezko tutaj o dobrego mech.

POZDRAWIAM

Opublikowano
Bardzo częsty problem. Wyskakuje "check engie" szarpie silnikiem i brak mocy , a po zgaszeniu i odpaleniu ponownym jest ok. Ale zaczyna się to często powtarzać bo siada cewka. U mnie już wymieniłem 3 cewki . Patrząc z perspektywy czasu najlepiej wymienić po przebiegu 100000 tyś wszystkie naraz. zaoszczędzi się na mechaniku. Koszt jednej cewki to 110 do 130 zł,
Opublikowano
  • Autor
w moim przypadku po odpaleniu silnika problem nie znika, dalej szarpie, obroty faluja, jakby nie palił na wszystkie cylindry. U mnie wyskoczył (service engine soon) na pomarańczoro.
Opublikowano
Jedynie komputer prawdę powie. Musisz podpiąć
Opublikowano

Jak najbardziej. Jak cewka "wariowała" na komputerze było widoczne która. Jak padła całkowicie to po prostu nie pali jeden gar.

Wizyta u mechanika podlaczenie kompa i wszystko wiadomo. Ja stawiam na padnięta cewke.

pozdrawiam waldi Kraków

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj oddalem do mech i odrazu po podpieciu wyszło że cewka padnięta.

Dzieki chłopaki za dobrą diagnoze, bede spokojniejszy teraz.

zastanawiałem się czy pchać ja do PL skoro juz sa problemy z nia ale jest ok teraz.