Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mam problem z temperaturą płynu chłodniczego . Podpiąłem Disa i pokazywało mi maksymalną temperaturę 75 stopni. Wymieniłem termostat główny i płyn i sytuacja się nie zmieniła. Na postoju dogrzałem auto do 65 stopni i pojechałem się przejechać jeździłem i jeździłem a temperatura spadała nawet do 49 stopni. Jak auto dostało po obrotach to temperatura rosła ale nie przekroczyła 70 stopni jak spokojna jazda to spadała temperatura i tak jak pisałem nawet do 49 stopni. Węże wody nie są tak gorące jak powinny w związku z czym to chyba nie wina czujnika. Ma ktoś jakiś pomysł co jeszcze może być nie tak. Edytowane przez Gcienki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zmień tytuł, bo ci zamkną Brak modelu auta.

Wymień termostat EGR. Niestety trzeba to razem robić. EGR jest połowe tańszy od głównego. A główny kupiłeś z ASO, czy przyżydziłeś i kupiłeś jakis zamiennik, nie daj Boże z allegro? Jeśli tak to kup główny z ASO, EGR najlepiej też i wymień jeszcze raz.

Opublikowano
nie z allegro w sklepie nie oryginał ale ponoć dobrej marki tj mahle. EGR nie wymieniłem stwierdziłem że nie ma on chyba nic wspólnego z cieczą lecącą na silnik
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety ma. poczytaj tutaj co powiduje uszkodzony termostat EGR. Ja miałem kupiony główny z allegro, właśnie Meyle. Wytrzymał kilka miesięcy:( Kupiłem z ASO. Zobaczymy ile podziała.wcześniej miałem też z ASO i działał ponad 6 lat.
Opublikowano

Ja miałem kupiony SWAG(motorad) i jest sprawny od 2.5 roku bo wtedy na alledrogo behra nie sprzedawali :lol:

W tym czasie ten kto kupił w ASO już drugi raz wymieniał...

Zależy widać na jaki trafisz.

Ten mahle/ behr to jest jak oryginał tyle ze ma kompozyt włoski a nie austriacki.

Reszta taka sama.

MADE IN PRL