Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów, pytanie moje jest pokierowane ciekawością, jaką wydajność mają wtryskiwacze w modelu e 34 525i 24v mierzona w cc, (np 550 cc), czymożna zastosowac inne nie zaburzając pracy silnika czy sa lepsze ? A pompa paliwa do jakiej wielkosci wtryskiwaczy sobie poradzi (orginalna) Jacek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Yyyyyy... a to ja też pytaniem (danych, o które pytasz poszukam potem), po co Ci wydajniejsze wtryskiwacze? Kompletnie nic Ci to nie da. Jedynie może spowodować błedy adaptacji (obniżenie czasu otwarcia wtryskiwacza, dojście do dolnej granicy, a sonda i tak wskazuje bogatą mieszankę). Możesz podnieść wydajność podnosząc ciśnienie w listwie przez wymianę regulatora.

Takie zmiany niczego nie wnoszą do silnika fabrycznego. Jak dołożysz turbinę, aaaa to co innego.

Kai
Opublikowano
Poszukałem po necie i znalazłem. Więc wydajnośc w 525 z 1991 to 149cc (cm sześciennych /minute), ciśnienie regulatora paliwa to 3,5 bara. Pytałem bo zastanawiam się nad włożeniem turbinki. Po rozmowie z kolegą Kai oświeciło mnie w temacie wydajnosci wtrysków. Pozdrawiam wszytkich. Jacek