Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanko odnośnie układu wydechowego. Dłuższy czas temu wycięty był dpf w mojej jedynce i teraz okrutnie smierdzi z wydechu. (nie kopci)

Moje pytanie czy w tej wersji z dpfem w modelu m47 118d 2006r bo ktoś mi powiedział, że tak może być, jeżeli był dpf to zastępował on katalizator i w tym wypadku nie montowali katalizatora?? W obecnej chwili nie mam nic? Czy rozwiązanie na ten smród może być poszukanie katalizator do wersji bez dpfu/????? POMOCY!!! Jestem z Łodzi, gdzie ewentualnie można to sprawdzić czy jest katalizator???? Jakaś specjalistyczna stacja diagnostyki?? Będę bardzo wdzięczny za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zobacz na realoem jak wygląda Twój wydech, jak zamontujesz katalizator to smród zniknie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Szukam używanego od wersji bez dpfu mam nadzieje, ze pomoże. Zastanawiałem się nad nowym uniwersalnym magnaflow za 600zł jest, ale wole chyba uzywany oryginal w podobnej cenie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W Łodzi na Kolumny, wydechowcy zaproponowali mi zamontowanie kata+dpf zamiennik JMJ za 1600zł , czy ktoś może z forum montował taki zestaw/?