Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 545i B489813 i zastanawiam się nad swapem silnika do mojej e61 525i jakie niespodzianki mogą mnie spotkać przy takiej zamianie lub czy to w ogóle będzie możliwe. Może ktoś z Kolegów na forum robił podobną zamianę, jeśli tak to proszę o jakieś informacje.
Opublikowano
bardziej chodzi mi wspógranie sterowników mojego auta ze sterownikiem silnika po swapie .Czy bedzie trzeba doprogramować nr. wyposażenie ?
Opublikowano

Wybacz że to napisze ale jeśli pytasz o takie rzeczy to nie masz zielonego pojęcia na co się rzucasz.

Lepiej chyba bedzie sprzedać i kupić gotowe takie jakie się chce ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
to jak ty jesteś tak obeznany to prosze oświeć mnie, bo jeśli chodzi o takie rzeczy to w e46 e36 e30 to robiłem kilkanaście razy. tam oprócz ews'a to o nic wiecej nie trzeba się był martwić. Zmieniałem już w e60 z automata na manual i z programowaniem ncs też dlamnie to zaden problem.
Opublikowano
Jak będziesz sprzedawał tego swapa to koniecznie daj znać na forum, szkoda będzie przegapić taką "rodzynkę" :) e61 525/45i
Opublikowano

same cwaniactwo a zero konstruktywnych odpowiedzi na zapytanie kolegi.

To świadczy tylko o Was, panowie ;-)

Opublikowano
Dlaczego piszesz od razu że niedorzeczny pomysl.Mam całe E61 545 z uszkodzoną karoserią z dobrym silnikiem dobrą skrzynię mostem z zawieszeniem przednim i tylnym,a drugą E61 też moja w idealnym stanie blacharsko tylko zamiast silnika ma zegarek.
Opublikowano

No to jak masz cale auto na dawce to co za problem ?

Obydwa auta odpalane kluczykiem ze zwykłym grotem czy jeden z grotem a drugi z "cegiełką" ? Jesli rozne to masz więcej roboty ale mysle ze do zrobienia. Jeśli obydwa z grotem to zamienisz tylko wiazke silnika (nie wiem jak skrzyni) i nowy ster silnika kodujesz pod swoj CAS (złącze BDM). Powinno hulać choć i tak glowy sobie uciąć nie dam ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

V 8 ma inne zawieszenie, hamulce, musisz przełożyć połowę samochodu jak chcesz żeby to było zrobione w miarę poprawnie, elektronika da nieźle popalić.

Jak chcesz przekładać tylko silnik i skrzynie to takie auto będzie warte mniej niż oryginał z 2.0 pod maską.

• 2 lata później...
Opublikowano
Szatann, ale z Ciebie burak. Pytane było, JAK zrobić swap, a nie, czy to opłacalne. Zabiłeś wątek.