Skocz do zawartości

Kontrola ciśnienia szyny paliwowej przy uruchamianiu 320D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam serdecznie, Panowie szukam i szukam po internecie i nic sensownego nie mogę znaleźć każdy cos pisze, ale nie do konca, proszę o pomoc bmw e46 2.0 150km 2004 rok, samochód nie odpala wywala błąd 4B90 -Kontrola ciśnienia szyny paliwowej przy uruchamianiu - stały , mechanicy mowia ze po kolei wszystkie czujniki wymieniac wypinałem czujniki na kompie wywalalo dodatkowe bledy wiec teoretycznie czujniki są sprawne, pomozcie gdzie szukac problemu czy ktos juz dał rade sobie z tym i w jaki sposob z góry dziękuję :) pozdrawiam Edytowane przez Pozio13
Opublikowano
Zacznij od podstawowej rzeczy tz czy paliwo dostaje z pompki podprogowej ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Słychać pompę progową albo wyjątkowo głośno chodzi? Stało się to nagle czy narastało i teraz padł całkiem? Napisz trochę więcej, bo równie dobrze to może być wtryskiwacz dający na przelew, stąd brak ciśnienia na szynie cr i problem z rozruchem. Dla potwierdzenia możesz spróbować na plaka go odpalić, jak będzie chodził to zrób test przelewowy i będzie wiadomo, który wtryskiwacz do wymiany.

Dopisz 320d do tytułu.

Mógłby to być jeszcze przekaźnik pompy paliwa, jest za schowkiem, ale jak słychać tą w baku to odpada. Sprawdź najpierw czy pracuje progowa, otwórz drzwi i słuchaj.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
na Plaku próbowałem odpalić i nie odpala zaczyna łapać i nic z tego mechanik odpinał jej na szybko jakieś przekaźniki pod maską i odpiął ten od odcinania paliwa( tak mi tłumaczył) w tedy zapaliła bez problemu ale zgasła po 10 sekundach i tak kiedy odpiął za każdym razem odpalała bez problemu ale gasła po chwili
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przekaźnik pompy jest za schowkiem, zamień go z tym od klaksonu, są takie same. Słychać pompę progową czy nie? Dopisz 320d do tytułu, bo admin zamknie temat i tyle z tego będzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
i nie stało sie to nagle tylko narastało najpierw raz na jakis czas następnie coraz częściej, az teraz juz praktycznie całkiem nie da sie jej odpalic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz tu ściągę:

http://images65.fotosik.pl/19/49915821d2c0b9b5.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

z racji tego, że mam identyczne objawy, ale chyba inny powód, to Ci podpowiem, że może masz błąd związany z synchronizacją EWS.

Sprawdź czy nie masz takiego błędu.

Opublikowano
Dziś sprawdzałem przekaźniki, klakson słychać na obydwu więc przekaźniki są okej auto nie odpala w dalszym ciągu, myślę, że jakiś ogarnięty mechanik coś poradzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa progowa pracuje? Słychać ją? Jak tak to zrób test przelewowy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Pracuje słychać takie buczenie ale tak jakby nie zawsze no nie wiem oddam to mechanikowi nawet nie mam cAsu żeby przy tym grzebać dziś po pracy do lampki z telefonu odkrecalem schowek i wypinalem te przekaźniki dzięki za pomoc będę pisał na bieżąco co się dzieje z autem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli dobiła już ciśnienie to nie będzie jej słychać, ma pracować kilkadziesiąt sekund, buczeć, ale nie rzęzić i koniec. Zrób test przelewowy, to pół godziny roboty a będzie wszystko widać. Jak znam mechaników to wymieni pompę w baku, progową a na koniec da wszystkie wtryskiwacze do regeneracji a przyczyną jest zapewne jeden.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez błędu?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 lata później...