Skocz do zawartości

Starsze auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chce zakupic auto ktore poprostu wstawie do garazu i bede dlubal przy nim aby doprowadsic do perfekcji. Jak sie to mq wtedy z przepisami aby takowe auto zarejestrowac jako zabytek. Czy odrazu lepiej wydac wieksza kwote i miec auto w o wiele lepszym niby stanie, czy tez kupic takowe e30 za 9 tys i doprowadzac je do ladu na oryginalnych czesciach. Ktos bawi sie w takiencos na forum? E30 to jest przyklad, interesuja mnie tez e34 i inne starsze modele. Wiadomo takie e30 juz podchodzi nawet pod 25 tys w fajnym stanie i w gore. Na mobile widzialem. Juz po 120 tys zl
Opublikowano
Chce zakupic auto ktore poprostu wstawie do garazu i bede dlubal przy nim aby doprowadsic do perfekcji. Jak sie to mq wtedy z przepisami aby takowe auto zarejestrowac jako zabytek. Czy odrazu lepiej wydac wieksza kwote i miec auto w o wiele lepszym niby stanie, czy tez kupic takowe e30 za 9 tys i doprowadzac je do ladu na oryginalnych czesciach. Ktos bawi sie w takiencos na forum? E30 to jest przyklad, interesuja mnie tez e34 i inne starsze modele. Wiadomo takie e30 juz podchodzi nawet pod 25 tys w fajnym stanie i w gore. Na mobile widzialem. Juz po 120 tys zl

Miałem to samo. Chciałem E38 zrobić właśnie na zabytek ale mi przeszło.

Wóz kupiłem bezwypadkowy z kompresją na cylindrach powyżej 12Bar.

Odrestaurowując samochód włożyłem w niego ponad 40 tys. PLN (głównie ASO) w niecałe 2 lata.

... chcę go sprzedać i nie mogę wziąć 20 tys. PLN... bo przecież w Szwajcarii E38 można kupic jezdzące, w stanie idealnym za 12 tys. PLN :duh: :cool2:

Opublikowano
  • Autor
Wspolczuje, niestety tak juz jest albo sie uda albo utopi czlowiek wiecej pieniedzy nie wspominajac juz o nerwach i nie przespanych nocach...
Opublikowano
jeśli chcesz zakupić wóz, który ma być wkrótce zabytkiem mogę Ci odsprzedać w naprawdę dobrych pieniądzach swoje E38
Opublikowano
  • Autor
Nie watpie ze i tak bedzie :), ale jednak taka kwota 20 tys. Jest dla mnie jak narazie za duza. Chce znalesc cos w miare tanszego i oczywiscie o polowe mniejszych pieniazkach. To auto nie musi dla mnie odrazu idealnie wygladac, mam czas na to i miejsce aby moglo stac :). Ale nie powiem e38 napewno jest pieknym autem, moze powinienes jednak sam. Go po3mac troche jeszcze?
Opublikowano
  • Autor
Nie szkodza Ci za tyle oddawac? Skoro wlozyles w niego prawie 3 razy wiecej?
Opublikowano
Jasne, że szkoda ale patrząc, że mam 3 auta jedno jest mi zbędne.
Opublikowano
  • Autor

Gdybym mial taki fundusz napewno zastanowilbym sie nad tym, tak jak pisalem chce zaczac od zera praktycznie i powoli malymi krokami :)

W tym roku zakupilem dla siebie e90 dlat3go budzet taki a nie inny

Opublikowano
  • Autor
Zaryzykuje jednak, ktos udzieli sie jeszcze w temacie? :)
  • 4 tygodnie później...