Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze,

Mam pytanie i licze ze mi pomozecie.

Niedawno kupilem BMW e46, ktore ma wmontowane radiomagnetofon kasetowy BMW, ktory chcialbym wymienic na odwarzacz CD. Auto ma tez wielofunkcyjna kierownice, przez ktora moge obslugiwac radio. Poniewaz chce kupic uzywanego CD-ka (zakup samochodu zdecydowanie ograniczyl moj budzet) chcialbym miec pewnosc, ze bede mogl je obslugiwac takze przy uzyciu przyciskow w kierownicy.

Pytanie moje wiec jest takie:

Czy wszystkie orginalne odtwaracze CD do BMW e46 wspolpracuja z wielofunkcyjna kierownica?

Jesli NIE to czy jest mozliwosc zidentifikowania takiedo radia przez jakis kod/inne oznakowanie.

Pozdro dla wszystkich klubowiczow,

Krzysiek

Opublikowano

Wszystkie oryginalne odtwarzacze CD pochodzace z E46 beda wspolpracowaly z przyciskami na kierownicy. :cool2:

Sygnaly obslugujace radioodtwarzacz, cd-changer, przyciski na kierownicy, telefon etc przekazywane sa za pomoca lacza IBUS. Wszystko jest plug-and-play i dziala od momentu podlaczenia.