Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Forumowicze mam problem z jedynką (e87) 118 - zapala się błąd CC-ID 415. Rok temu działo się dokładnie to samo. Wyświetlał się ten sam błąd, do tego nie przestawał gasnąć przycisk start-stop i co chwile pod maską coś jakby się zamykało i otwierało - jakby przechodził ze stanu czuwania w stan gotowości. Wymieniłem akumulator na taki z systemem-start stop (na pewno był zakodowany, bo wcześniej ktoś jeździł z niewłaściwym) i po roku jest dokładnie to samo. Nie gaśnie przycisk start-stop, co chwile przechodzi ze stanu uśpienia w stan gotowości, coś pod maską wydaje dźwięk jakby zwarcie miało. I to obojętne czy auto zamknięte jest czy otwarte. W dodatku po zamknięciu czasem podnoszą się wskazówki na zegarach. Mechanik nie potrafi sobie poradzić. Miał ktoś taki problem? Nie znam się kompletnie na tych sprawach - pomóżcie proszę.

Wojtek

Opublikowano

Wypiąłem, po zamknięciu auto już nie wariuje. Ale jak jest otwarte to przycisk start nie gaśnie i przy nim buczy coś.

Czym diagnozuje auto - nigdy nie pytałem :mrgreen: