Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, samochód z dnia na dzień przestał odpalać. Wskoczył na obroty 400 zgasł i już nie odpalił. Układ paliwowy wykluczony, pompa pracuje, rozrusznik kręci. Błędów oprócz sondy przed katem i za katem brak. Podejrzenie padło na zapchany katalizator.

Teraz pytanie, czy w benzynie 2.0 143 KM można wspawać strumienice? I czy faktycznie zatkany katalizator może być przyczyną? Ratuje mnie tylko nowy kat?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj odpalić bez wydechu, wklej te błędy sond.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
okazuje się że to nie wydech. auto udało się odpalić ale chodzi bardzo nie równo. Błędów dalej nie pokazuje. Mechanik ma zabrać się za sprawdzenie rozrządu. po 2 tygodniach mógłby się przestawić? już mam dość tego samochodu, mam go dwa miesiące z czego półtora stoi na warsztacie i wyrzucone 5 tyś. :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W pierwszym poście napisałeś, że są błędy. Bez konkretów ciężko będzie nakierować na przyczynę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Sprawa rozwiazana ale nie do konca. Okazalo sie ze adaptacja valvtronica sie skasowala, nie bylo sterowania zaworami i nie bylo przez to kompresji.

Przedmichali silniczek , zaadaptowali i chodzi ale skad takie cos? Czy to oznacza ze zbliza sie koniec silniczka valvtronica ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Śmierdzi mi to jakąś ściemą, bo nie było błędów z tym związanych, więc ciężko wypowiedzieć się w temacie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL