Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Nabyłem niedawno E87 z 2009 z pakietem idrive i mam problem ze sparowaniem telefonu. Nie mam nigdzie opcji jak to zrobić na ekranie nie wyświetla się w ogóle opcja TELEFON dodam, i drugi problem mam czujniki parkowania z tyłu po wrzuceniu wstecznego również na ekranie się nic nie pojawia. Czy to może byc wina oprogramowania?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To może być wina wody w bagażniku po stronie pasażera, gdzie siedzi moduł od PDC. Jeżeli podniesiesz tylną kanapę i będzie tam woda to znaczy że moduł jest na bank zgnity. A co do BT to podnieś podłogę w bagażniku i zobacz czy nikt nie rozkradł przed sprzedażą sprzętu. Rozumiem że VIN rozkodowywałeś i powinny być u ciebie w aucie te funkcje. Na forach piszą też że ten zgnity moduł PDC może blokować inne urządzenia, ale tego nie sprawdzałem.
Opublikowano
To może być wina wody w bagażniku po stronie pasażera, gdzie siedzi moduł od PDC. Jeżeli podniesiesz tylną kanapę i będzie tam woda to znaczy że moduł jest na bank zgnity. A co do BT to podnieś podłogę w bagażniku i zobacz czy nikt nie rozkradł przed sprzedażą sprzętu. Rozumiem że VIN rozkodowywałeś i powinny być u ciebie w aucie te funkcje. Na forach piszą też że ten zgnity moduł PDC może blokować inne urządzenia, ale tego nie sprawdzałem.

Rozkodowałem VIN ani czujnika parkowania ani Bluetooth nie ma w wyposażeniu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to znaczy że ktoś wymienił zderzak i kupił taki z czujnikami. A skoro nie jest wyposażony w BT to nie masz takiej opcji i nie sparujesz telefonu.