Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie zmienilem lusterko wsteczne na fotochrom i niestety nie mruga dioda led tzw nos klauna. Ktore piny w lusterku we wtyczce sa odpowiedzialne za ta diode ? Moze ma ktos jakis schemat jak to do kupy podlaczyc co i gdzie. Wczesniej mialem lusterko fotochrom ale bez diody . Prosze o dobre rady. Dziekuje
Opublikowano
Skoro miales wczesniej lusterko bez diody, tzn. ze fabrycznie Twoje auto nie posiada alarmu. Skoro nie posiada, to wymiana lusterka z dioda tez go w ten alarm nie doposazyla, wiec to ze nie miga to jak najbardziej prawidlowy obiaw.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moim zdaniem do nie ma szans to mtygać, jak nie masz alarmu. Ale tu masz schemat. Naucz się z tej pomocy kirzystać to nie będziesz musiał co chwila o schematy pytać:)

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e87-118i-sha_200506/wiring-functional-info/body/locking-security-functions/alarm-system/kOdwdXE

Opublikowano
Skoro miales wczesniej lusterko bez diody, tzn. ze fabrycznie Twoje auto nie posiada alarmu. Skoro nie posiada, to wymiana lusterka z dioda tez go w ten alarm nie doposazyla, wiec to ze nie miga to jak najbardziej prawidlowy obiaw.

Tak z ciekawości.. ja dołożyłem alarm i mechanik tak go podłaczył, że dioda ( po wymianie lusterka ) "mruga"

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)