Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuję pomocy w dniu dzisiejszym zatrzasnąłem kluczyk w bagażniku E65 z 2006 roku, drugich nie posiadam, samochód zamknęty z pilota... czy jest jakiś sposób na otworzenie bagażnika? Nadmienię że ramkę drzwi odginałem i próbowałem otworzyć bagażnik z guzika - lecz guzik od klapy bagażnika jak i od otwierania od środka centralnego zamka nie reaguje. Wierciłem otwór pod tablica rejestracyjna lecz brak tam linki za która można by było pociągnąć.. jakieś pomysły ktoś ma??
Opublikowano

o ku*wa :shock:

aż ciekaw jestem wyniku ponieważ sam jeżdżę E65...

hmm... być może zostanę wyśmiany ale spróbuj otworzyć maskę, podpiąć się do akumulatora i go mocno doładować... no ale bez karty chyba nic z tego..

albo spróbuj się dostać przez tylną kanapę do bagażnika

Opublikowano
zawsze tę blachę można lekko pokroić.. tak by dłoń wsadzić, ja pie*dolę niezły przypał... no ale ASO może Ci pomóc, sprzedadzą Ci nowy kluczyk, zakodowany pod Twe auto.
Opublikowano
jutro zadzwonię do ASO i zapytam co i jak z dorobieniem kluczyka... pewnie zabiją mnie z terminem realizacji :) auto jutro musi byc otwarte wiec wieczorem podzielę się przeżyciami...
Opublikowano

Kluczyk w ASO kpl - 1000 zł, sam grot 170 zł do 2 tyg czas realizacji.... Samochodu żaden spec nie otworzył a próbowało kilku...

Ja potraktowałem ją trochę drastycznie zbiłem tylną lampę w klapie i jak się wyłupie lampę jest tam otwór około 3 cm średni, przez ten otwór włożyłem kamerkę znalazłem kluczyk i drutem go wyciągnąłem... koszt lampy od 50 - 150 zł... cała demolka zajęła mi około 20 min... I uwierzcie BMW ma dobre zamki rozwiercanie łamanie nic nie da... opcja wyrwania wkładki z drzwi wchodzi w rachubę ale wiąże się to z uszkodzeniem klamki....

Co do linki w bagażniku to faktycznie jest ale u mnie ona idzie po wewnętrznej stronie bagażnika więc aby się do niej dostać trzeba by było wywalić pod tabicą otwór na wylot czyi dwie blachy przewiercić i wtedy ją czymś złapać i szarpnąć...