Skocz do zawartości

Pilne! Zatrzaśnięte kluczyki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z góry przepraszam jeżeli nie ten dział. W moim e46 1998rocznik od dłuższego czasu miałem problem z samoczynnie blokującymi się drzwiami. Z braku czasu nie naprawiłem tego i teraz jestem w sytuacji kiedy mam otwarty bagażnik , kluczyki w zamkniętym samochodzie. Akumulator odpiąłem ale i tak nic to nie daje. Macie jakieś sugestie?
Opublikowano

drugi kluczyk i otwórz auto

wybij szybe w tylnych drzwiach (potem sobie wymienisz)

wezwij jakąś pomoc do zamkow i za 100/200 może Ci się włamie do auta.

możesz troche odgiąć drzwi na tyle żeby wsunąć drut jakiś sztywny i próbować nacisnąć guzik od centralnego zamka albo pociągnąć za klamke 2 razy.

możesz też srubować na siłe jakaś przyssawką opuścić którąś szybe ale uszkodzisz elementy podnoszenia szyby.

szukam
Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie za pomoc mimo że jeszcze nie wypróbowałem większości. Drugiego kluczyka niestety nie mam. Wychodzi na to że szyba będzie musiała pójść. Nikogo w moim mieście teraz nie mogę znaleźć od awaryjnego otwierania. Jeszcze z przyssawką spróbuję.
Opublikowano

szyba jest tania, wiec wywal z tyłu szybe i za 20zł wymienisz, troche sprzątania i troche rozbierania ale co poradzisz jak auto potrzebne.

Folią zakleisz i auto do jazdy.

Kluczyk dorób, nawet sam grot wytnij żeby tylko móc auto otworzyć bez odpalania. Surowy kluczyk kosztuje ze 4/5zł, wycięcie grota 20zł i tyle.

szukam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mądry Polak po szkodzie ale trzeba było wcześniej pomyśleć o drugim kluczyku. Kup surowy, dotnij, a jak napiszesz do kolegi kermit_pl to Ci nawet zakoduje i będziesz mógł dorobionym kluczykiem odpalać.

Opcja minimum jak K3m0T wyżej.