Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kodowaleś coś kiedyś ncsexpertem?

Jeśli nie to czytaj na googlach i oglądaj na youtube, jak programować. Musisz zmienić te dwie opcje w module MASK z activ na nicht_active i wrzucić do MASK.

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tak Kodowalem nawet za twoja pomocą, jak miałem e 46 pozbylem się problemu z ruszaniem na zimnym (automat,nie zapinal biegu od razu) zmiana softu pomogła i do dnia sprzedaży było ok.Będę dopiero w piątek wieczorem w domu to spróbuje.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Próbowałem to znaleźć na forum ale nie widzę.. może źle szukam.. do rzeczy...

Czy da się zmienić tło w CCC Profesional? Mam takie piaskowe w kreski, a np. w naszym rodzinnym E92 też z 2006 jest ciemne brązowe i w jakieś wzorki... jeżeli można to zmienić to proszę o info jak i jakie są opcje? ;)

F31 320d+

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano
A ja mam następujące pytanie. Otóż auto 2008 rok z nawigacja ccc busines ale już po lifcie i kupiłem cic busines. Po wymianie jednostki jest informacja iż nawigacja jest niewłaściwie skonfigurowana....Ale przecież to busines i to busines. Jak zakodowac by działało?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale CCC i CIC to różne systemy. Kompletnie inne. W CIC masz już kody FSC.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poczytaj o FSC i ich wpisaniu do auta. To nie takie hop siup. Jak przelozyłeś navi z innego auta, to mu sie nie zgadza VIN auta z VIN navi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To wywal tego businessa i wstaw pelnego CIC, a najlepiej to jakiegos Androida. Przeciez te systemy to kloce. Funkcjonalnosc slaba. W przypadku Businessa to juz kompletna porażka. Navi aktualizowana raz do roku, a i tak drogi są nieaktualne. Robisz to dla czystego sportu. Radio mozesz puszczać na wszystkim. Swoja droga to kody FSC ci potrzebne do tej navi to koszt kolo 100 zl z tego co kojarzę. Strasznie drogi ten kontroler i kodowanie.
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten sam. Reszta zalezy od roku i miesiaca produkcji auta. CIC MID wsadzali od 09/2009 na których chodzą mapy MOTION.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak jak ci kkx5 napisał. Musisz zmień rok w kodach Fa na minimum taki jak napisałem, czyli usunac swój i wpisać np. 0110, czyli styczeń 2010.

A wklej co ci dokładnie nie działa, bo pisze z toba w deoch tematach i juz troche sie gubie. Chcesz teraz NCSem kodować CIC i nie masz go na liscie?