Skocz do zawartości

BMW E39 520i 2xVanos Problem z uruchomieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam 520i 2x vanos 150km 2001 rok automat moje problemy z tym to:

1: Nie odpala na zimnym, lecz gdy było ciepło działo wszystko.

(żeby go odpalić wkładam śrubokręt lub coś pomiędzy dwie śruby przy rozruszniku, wtedy odpala ale skrzynia wchodzi w tryb awaryjny, gdy się zagrzeje to go staram się odpalić od nowa

2:kolejny problemem jest to że jak go nie zagrzeje do idealnej temperatury to jest tragedia, nie pali jak trzeba ciężko kręci ale nie zawsze, a skrzynia różnie z nią raz mi wchodzi w tryb awaryjny, a raz samochód dziwnie chodzi jakby nie miał mocy, spalanie robi się w granicach 39l na 100km lub po prostu tak ciężko chodzi ze potrafi zgasnąć przy dodaniu gazu.

Odczułem też gdy działa właśnie tak źle falowanie obrotów gdy mało gazu dodawałem

Znalazłem na to rozwiązanie ale tylko chwilowe kilka razy go odpalam i testuje czy już działa, za którymś lub i drugim razem działa poprawnie, zdarzyło mi się że za pierwszym razem od zagrzania działa poprawnie.

3 Jak już pisałem, gdy działa tak jak nie trzeba czuje że wspomaganie kierownicy jest tragedią ciężko strasznie chodzi, a gdy już odpali idealnie jest dobrze auto prowadzi się idealnie skrzynia również idealnie, silnik tak samo

Rzeczy które zrobiłem i nic nie pomogło:

Naładowanie akumulatora.

Wizyta u mechanika żeby sprawdził czy wszystkie części typu rozrusznik i dalej są sprawne okazało się ze są dobre sam zauważyłem jak jest ciepło lub silnik ma temperaturę to kręci bez problemu .

Wizyta u elektromechanika skasowanie błędów na immobilizerze pomogło chwilowo lecz problem po chwili powrócił ( mechanik mógłby obejść immo ale czy to rozwiąże problem ??) Jego diagnoza była że samochód długo stał nie ruszany i to sprawiło tyle problemów, a to jest prawda stał podobno 3 lata nie ruszany.

Gdy zaczęło się to wszystko dziać sprawdził mi znajomy czy prąd odpowiedni dochodzi do rozrusznika, powiedział mi ze jakby właśnie mu brakowało prądu.

Dziękuję za wszelką pomoc gdyż nie wiem co robić.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie chce odpalić to kręci? Czy jest cisza? Opisz dokładniej co wtedy się dzieje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa w zbiorniku pracuje?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Byłeś u jakiegoś mechanika poleconego przez Guziora2 ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Próbowałeś synchronizacji ews?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 1 miesiąc temu...