Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień dobry. Mam problem, znaczy mój mechanik i zaczął się już modlić bo nie wie co zrobić :duh: :cry2: . Dałem samochód do wymiany klocków hamulcowych, przy sprawdzaniu hamulców pękł przewód hamulcowy wiec wymienił , później okazało się ze nie ma ciśnienia i pedał wpada a samochód hamuje tylko na przednia os. Pompę hamulcowa sprawdzał i błędów tez brak na komputerze. Nie wiem czy dobrze to napisałem ale nie znam się na mechanice :mad2: . (tyle wiem od mechanika)
Opublikowano

Zmień mechanika. Kolejny geniusz, zamiast się modlić lepiej niech zmieni zawód, może niech wstąpi do seminarium skoro modlitwy tak dobrze mu idą :duh:

Tak [BAD], pękł przy sprawdzaniu, na bank :duh: Jeśli uszkodził przewód hamulcowy przy wymianie klocków to przed jego odkręceniem należało wcisnąć lekko pedał hamulca i zablokować go czymś w takiej pozycji żeby płyn nie uciekł podczas wymiany przewodu i żeby układ się nie zapowietrzył. Teraz zapewne trzeba odpowietrzać.

Opublikowano

Sęk w tym, że jeśli zapowietrzył pompę to odpowietrzenie nie jest to już takie łatwe.

Poważnie zmień mechanika bo jeśli ten do którego jeździsz nie potrafi sobie poradzić z tak prostą sprawą jak wymiana klocków to eksploatacja X5 będzie kosztować Cię sporo nerwów i pieniędzy...

Opublikowano

ja to po prostu nie wierze w to co czytam z kazdym kolejnym dniem na forum

to tylko utwierdza mnie w przekonianiu ze u MJECHANIKUUW to 3/4 to jakies debile i barany bez pojecia

sam bylem 3x w zyciu w warsztacie i nigdy wiecej

robie w branzy i wiem jakie barany pracuja i jak pojecia nie maja o robocie