Skocz do zawartości

E90 320i N46B20 brak radia, klimy i ogrzewania tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Państwo

w weekend przystąpiłem do wymiany CSKK na takie z tempomatem i pod multifunkcję oraz jak zamontowałem kierownicę multifunkcyjną odpadłem przy kodowaniu CSKK (nie mogę dokonać kalibracji czujnika skrętu, INPA, Tool32, DIS wszystko padło, nie udało się tego zrobić).

Mam teraz choinkę z kontrolek, ale to ogarnę już u specjalisty, bo wszelkie próby na nic (podstawowe błędy DSC, czujnika skrętu, airbagów) zobaczymy co z tego wyjdzie.

Coś tam próbowałem jednak jeszcze dzisiaj wieczorem zrobić i lipa nic zero reakcji, tool32 po wybraniu opcji programowania wyrzuca jakiś błąd komunikacji nr 19.

Przedstawiłem o co chodzi, bo może coś ma wspólnego to wszystko z moim dodatkowym niestety problemem. Wyłączam wszystkie programy, odpinam kabel, włączam zapłon, odpalam silnik, chcę włączyć radio i cisza :( Podświetlone są wszystkie przyciski, nie reaguje kompletnie, do tego nie działa w ogóle klima (brak reakcji na wciskanie przycisku bo klima manualna, nawiewy działają normalnie), nie działa też ogrzewanie tylnej szyby.

Dodam, że wszystko wczoraj oprócz błędów związanych z brakiem kodowania centrum sterowania było w porządku.

Czy mogło coś się stać w trakcie programowania? Dodam, że nie ruszałem żadnych funkcji związanych z radiem itd. Może to bezpieczniki, których jeszcze nie miałem jak sprawdzić?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, bo chyba jeszcze nie widziałem na forum takiego przypadku. Google też odpadło przy tym co szukam.

Pozdrawiam

Opublikowano

Temat można zamknąć, bądź usunąć.

Problem usunięty. Auto było w trybie transportowym stąd brak radia, klimy i ogrzewania tylnej szyby. Nie działał też centralny z pilota.

Po za tym tempomat zakodowany. Adaptacja czujnika skrętu nie była możliwa na moim kablu, który nie był obsługiwany przez DIS, Tool32 itd. itp. Czas zainwestować w odpowiedni BMW, a nie z grupy VAG.

Pozdrawiam