Skocz do zawartości

Zmiana żarników xenon - 4300k vs 6000k, Ori vs Chińczyk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jako, że siadł mi się prawy żarnik, nadszedł czas na wymianę obu. Teraz pytanie - 4300 czy 6000? Oryginały czy może zaryzykować z chińczykami typu Bosma czy NSSC/YEAKY? Obecnie siedzą ori Philips 4600. Są białe lekko wpadające w mleko. Nie chcę mieć żółtego koloru, ale trochę obawiam się, czy 6000k nie będą już remizowo niebieskie. Jakie macie doświadczenia?
Opublikowano

4300 są białe, chinczyki można kupić też w 5000k.

6000 to już za bardzo niebieskie. Problem z miśkami i problem w nocy w deszczu.

Bosma to dość dobry zamiennik. Kosztuje rozsądnie.

chyba jest odrobinę ta bosma lepsza niż żarnik chiński za dolara. Ale nawet chinczyki sa lepszej i gorszej jakości i w różnych cenach.

szukam
Opublikowano
5000k w cenie rozsądnej (powyżej 50zł za sztukę ale mniej niż za markowe) znalazłem jedynie firmy Einparts. Nie mam pojęcia co to jest, w internecie praktycznie zero opinii.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Więc szukaj bosma.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeszcze znalazłem i zastanawiam się na General Electric 4800k. Nie będzie na pewno żółtawy i nie będzie emanował na niebieskim. Cena z dostawą 200zł za 2 sztuki. Jakieś opinie? Warto dopłacić zamiast Bosmy?
Opublikowano
Ostatecznie kupiłem GE 4800k. W porównaniu z oryginalnymi Philipsami 85122, światło jest bielsze. Patrząc na auto nie widać różnicy barwy, ale słup światła na ziemi w nocy w Philipsie był żółtawy, na GE jest zupełnie biały.