Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm... :think:

jak w temacie...

takie male pytanie:

jakie tarcze i klocki hamulcowe :?:

Orginalne czy ATE :?:

które polecacie :?: czy warto inwestowac w orginały :?:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano

ja do swojej e30 kupilem na tyl klocki nie orginalne w sumie to juz nie pamietam jakiej sa firmy

a skolonilo mnie do tego cena

bo popacz tu jaki sa ceny orginalnych czesci mimo ze sa w "promocji" a ja za komplet tarcze i klocki na tyl do is'a zaplacilem 220zl

Opublikowano
Ja zamówiłem ATE, przecież oryginalne to właśnie ATE. Jeśli to to samo to po co przepłacać. kupiłem po 165zł szt.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jakiś czas temu musiałem kupić klocki na przód do E36. Kupowałem na Narbutta. Tam się okazało że można kupić oryginały lub ATE. I jeden i drugi wybór jest niezły, ale:

- ATE jest nieco tańsze (bodajże o 60-70 PLN) ale bardziej miękkie

- oryginał jest nieco droższy ale twardzszy i na dłużej starcza.

Więc wybrałem oryginały, żeby rzadziej jeździć do warsztatu.

Wytrzymały mi prawie 50 tys km. :)

Ja zamówiłem ATE, przecież oryginalne to właśnie ATE. Jeśli to to samo to po co przepłacać.
A kto powiedział że to to samo? Zresztą pisałem już o tym na forum nie raz i nie dwa - i już mi się nie chce powtarzać... :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i