Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, mam mały problem, mianowicie nie zamyka mi się klapka od wlewu paliwa razem z centralnym zamkiem. Pręcik który miałby ją zamknąć wysuwa się tylko na milimetr podczas zamknięcia tak jak na załączonym foto. Czy mógłby ktoś wrzucić fotkę jak to wygląda u niego? Bo nie wiem czy mam wyłamany ten pręt czy po prostu cięgno za mało się wysuwa. Generalnie mechanizm działa. https://zapodaj.net/801ca52ea4794.jpg.html
Opublikowano
witam miałem podobny problem ale w e46 pret który sie wysuwa złamał sie i nie wychodził. w e60 wychodzi on dosyć znacznie dużo wiecj niż na zdjeciu :)
Opublikowano
:D no tak to oczywiste :D no i teraz ciekawe czy u mnie też jest wyłamany bo ktoś np. Próbował zamknąć klapkę przy zamkniętym zamku czy nie wysuwa się po prostu do końca. A jeżeli jest wyłamane to co mam zrobić? Wymienić całe cięgno? Masz jakiś pomysł? Jak to naprawiłeś u siebie?
Opublikowano
wymiana bardzo prosta 30 min roboty w e46, w e60 pewnie jest to samo, znalazłem na auto złomie w e46 taki bolec i poprostu go wymieniłem od strony bagażnika :)