Skocz do zawartości

X70 40d dziwna praca silnika na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam po nocy jak odpale autko zaznaczam że odpala od strzała i na neutralu pracuje idealnie ale tylko jak zaczynam jechać ale bardzo delikatne zachowuje się jakby nie dostawał odpowiedniej dawki paliwa i jakby delikatnie się przydławiał jednak trwa to jakieś 10-15 sekund potem wszystko jest idealnie ale jak dam mu trochę więcej gazu prży ruszaniu wszystko jest ok. Korekty wtrysków idealne . Myślę o przybrudzonym kolektorze lub egr co wy na to błędów nie pokazuje.
Opublikowano
:) MAm dokładnie tak samo, zero błędów na diagnostyce, a po nocy jak ruszę i jade na minimalnym gazie przez kilkanaście pierwszych sekund auto jakby lekko poszarpuje. W sumie nie jest to raczej upierdliwe ale Daj znać jak uda się wykryć przyczynę.
Opublikowano

Sprawdz stan EGR i przepustnicy, mialem podobne problemy , jak juz przepustnica sie zablokowala w jedej pozycji dopiero wtedy sypnal bledami. EGR musialem wynienic , to bylo rok temy a w tym zaczal mi slabnac i okazalo sie ze kolektor zasyfiony byl takim samym nagarem jak na EGR-e rok temu.

Powodzenia