Skocz do zawartości

H7 LED w E46 zamiast zwykłych zarówek H7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mamy wysyp na allegro "żarówek" H7 LED (4000 lumenów 36 watt jedna) które mozna wstawić w miejsce zwykłych H7.

http://allegro.pl/zestaw-led-cob-h7-72w-8000-lm-zarowki-dzien-noc-i6540387567.html

Z tego co widze nie pisze nic o homologacji.

Testował ktos to ? Pasuje to w ogólne do E46 ? Tzn. czy wystarcza miejsca na zamontowanie.

Macie jakieś doświadczenia z użytkowaniem takich żarówek ? (czy wystarczająco mocno świecą, czy nie oślepiają itp.)

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Było ostatnio testowane w "101 napraw" w jakimś Peugeocie starym i świeciło 3 razy mocniej niż zwykła żarówka i nie oslepialo. Ale homologacji w UE póki co nie ma i jazda na nich jest nielegalna.
Opublikowano
Kuzyn miał takie i niestety jemu nie podpasowaly może i światło mocne ale jazda w nocy w deszczu tragedia to samo we mgle wrócił do jakiegoś Philipsa 150% i jest bardziej zadowolony z nich.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam tungsramy +120.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jeżeli masz soczewke to polecam hidy 6k z allegro koszt około 200zl za cały zestaw.

Testowałem różne żarówki nawet ledy i najlepiej świecą według mnie te hidy. W nocy pięknie wszystko widać w deszczu na każdej jest gorzej ale te spokojnie dają sobie radę.

Nie mają homologacji ale jak narazie od 6 miesięcy nikt się jeszcze nie przyczepil

ps. Mam lampy depo

-->BMW E46 320d 196km 432nm
Opublikowano
Dobrze powiedziane jeszcze :roll: 6k maja barwę niebieską i tym narażasz się na częste kontrolę policji juz nie ma co wspominać o zatrzymaniu dowodu :cool2:

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

No tak mają niebieską barwę i nie raz jechałem obok kontroli i nigdy się nie przyczepili. W bagażniku mam zwykłe żarówki w razie problemów;)

A na przegląd wymieniam na zwykłe 5min roboty

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak mają niebieską barwę i nie raz jechałem obok kontroli i nigdy się nie przyczepili...

Bo im się nie chciało. Kiedyś trafisz na takich, co im się będzie chciało.

Opublikowano
Chory kraj. Naprawdę. Mam drogę do pracy gdzie o 5 rano obecnie jest ciemno na zwykłych żarówkach i długich widoczność nie była idealna. Na hidach nawet długich nie potrzebuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chory nie chory, są jakieś przepisy i teoretycznie trzeba ich przestrzegać. Aby ksenon był dopuszczony to musi być poziomowanie i spryskiwacz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.