Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Urwało mi blaszkę przy zaworze elektrycznym wydechu (sam zawór sprawny) która łączy ten zawór z klapką która jest już w samej rurze.

Klapka lata jak Gesslerowa po kuchni i trzaska bardzo wyraźnie. Dzwięk przypomina rezonans metal o metal, jak by obejma jakaś metalowa była uszkodzona.

W ASO powiedzieli że nie naprawią i trzeba wymienić cały wydech, auto już po gwarancji koszt około 4-5tys.

Pytanie czy ktoś miał z tym problem i czy da radę to naprawić czy szukać całego wydechu jakiegoś z allegro ?

Poszukałem na allegro i są używki całego kompletnego wydechu i samej "końcówki" tak jak na poniżej aukcji, nie za bardzo się znam więc pytanie czy takie coś da radę zamontować bez problemów. Mam n20 245koni luxuryline 2012.

http://allegro.pl/bmw-f30-f31-f32-f33-tlumik-wydech-328i-328ix-428i-i5710260718.html

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany.

Wbrew ASO Zielona Góra który twierdził że nie produkują tego elementu osobno i trzeba wymieniać cały wydech ( !!! ) - okazuje się że jednak produkują.

Po VINie na realOEM.com znalazłem rozwiązanie:

Numer części 18307620323, koszt około 25zł plus wysyłka + wymiana w dosłownie 15 minut która mnie kosztowała 20zł w zakładzie zajmującym się wydechami.