Skocz do zawartości

Pomocy: E60 - Sterownik przekładni active stearing

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Jestem nowa osoba na tej stronie ale jestem rowniez wielkim fanem marki BMW. Moje aktualne auto to e60 530i ( wczescniej e36 320i, e38 740i i e46 320Ci).Niestety w mojej piatce pojawil sie problem z maglownica i musialem ja wymienic a ze jest z active stearing bylo to wyzwanie zdobyc taka z piecioma czujnikami i sprawna. Niestety pojawil sie kolejny ptoblem tzn. sterownik ten pod siedzeniem ten oryginalny nie wspoldziala z nowa maglownica i potrzebny jest inny. Prosze pomozcie znalezc taki sterownik do activa. Mam numery ktore beda pasowac wygenerowane przez komputer z ASO: 32436766675, 32436766394 lub 32436764870. Aktualny numer sterownika to 32436766781. Jak ktos wie gdzie moge takie cos kupic prosze o info bo ceny aso to tragedia. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.

Edytowane przez mmxxx
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego , kto dał taką diagnozę wymieniać sterownik ?

Myśle że to kwestia kodowania lub aktualizacji modułu .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

No wlasnie probowal gosc przypisac ta nowa zmieniona maglownice do mojego sterownika i mowi ze sie nie chce zesparowac z tym sterownikiem. To czlowiek ktory pracowal dlugo w ASO bmw i robi to serwisowym komputerem bmw.

Moze masz jakis pomysl co z tym zrobic?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego żaden z tych sterowników nie zmieni sytuacji u Ciebie , ten który masz aktualnie i te trzy których szukasz są takie same .

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/6766781-sterownik-akt-ukladu-kierowniczego

Masz numery tego magla którego kupiłeś ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Jutro zalatwie te numery bo auto jest u mechanika. Jak bede mial to wysle info.