Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kombinuję już jakiś czas z dołożeniem tempomatu do 320d 136km. Otóż kierownica muliti działa w 100%. Problem leży w module tempomatu który znajduje się za schowkiem. U mnie go nie było więc kupiłem na allegro... Ale okazuje się że nikt mi ma do niego wiązki... mam jedną stronę (ucięte kable z wtyczką) tę wpinaną do modułu tempomatu ale nie wiem gdzie to mam być podłączone z drugiej strony. Ma może ktoś jakieś schematy podłączenia tego modułu? Albo wieczy to idzie wszystko do ecu czy rozchodzi się w kilka miejsc i nie ma możliwości podlaczenia tego jeśli auto nie jest wyposażone w moduł i wiązkę. Proszę o pomoc i pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz wtyczkę 26 pin? Tu masz jak to powinno wyglądać. Jak klikniesz na A8 to zobaczysz opis pinow. Poogladaj sobie te stronke. Wszystko jest polinkowane.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e46-320d-tou/wiring-functional-info/power-train/cruise-control/control/control-unit-supply/pfmqUa7

Opublikowano
Dzięki wielkie :) mam tą wtyczkę kupiona z modułem ale nie mam jej zainstalowanej w aucie. Nie mam też takich rzeczy jak kotroler skrzyni (tylko automat?) czy motor actuator oraz pedał gazu mam na lince... w takim przypadku jest to możliwe?