Skocz do zawartości

BMW e65 735i 3.6 v8 traci moc i falujace obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z bmw e65 3.6 v8 obroty faluja i brak mocy kontrolki ktore sie pala to przekreslony chek engine i czasami kontrolka trakcji i wtedy do falujacych obrotow dochodzi brak mocy mialem juz ten problem wczesniej ale ostatnim razem wymienili mi swiece i jedna cewke i bylo ok na chwile teraz dalej to samo blad ktory sie wyswietla to driving stability could be affected when accelerating and cornering.co mam z tym zrobić?gdzie szukać?cały Internet już przejrzałem i nic na ten temat nie mogę znaleźć...pomozcie bo już brakuje mi sil...pozdrawiam
Opublikowano

Na diagnostyce błąd P0120 czyli przepustnica(regulacja obrot 6w silnika)/czujnik pozycji pedału/przełącznik obrotu.

Błąd niby jest ale wyświetla go na moim domowym diganizerze jak byłem na profesjonalnym kompie to niczego nie pokazało... dodam jeszcze że auto jest w gazie bo nie napisałem tego.tak jak pisałem miałem już ten problem jakieś dwa miesiące temu i wtedy tez wymieniłem dwa razy przepustnice bo mechanik steierdzil ze to jest wina gdzie okazalo sie ze mam teraz 3sprawne,przepływomierz,świecę i jedna cewke i dopiero po tych świecach i Cewce było ok ale jak się okazuje na chwile:/ nie wiem już co mam robić auto skacze na obrotach od 1000 do 2000 skrzynie mi rozwali:/i do tego dochodzi przynajmniej raz albo dwa razy spadek mocy...czemu w ten tryb awaryjny wchodzi czy możliwe że przez to skakanie na obrotach dostaje jakaś zła mieszankę i dla tego wrzuca tryb awaryjny czy o co tu chodzi?opadają mi już ręce nie wiem co mam robić gdzie szukać?

Opublikowano
problem z falujacymi obrotami w n62 to rzeka :wink: poczowszy od cewek swiec alternatora i przrzeplywki po wyatrty walek mimosrodowy:) jak wnioskuje zaplon nie wypada ? ale podlacz dla pewnosci pod impe najlepiej popros kolege ktory ma taki motor podmien sobie przeplywke cewki sprawdz swiece :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Mam w sumie świeżo wymienione świecę i jedna cewka też była wymieniona bo wypadł zapłon...to co mam zrobić?Co obstawiacie bo jestem teraz umówiony do następnego mechanika który stwierdził że chyba łapie lewe powietrze ja już sam nie wiem każdy mechanik mówi co innego:/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam już odpowiedź na moje falowanie obrotów i utratę mocy przyczyną był uszkodzony kabel sterownika komputera dzisiaj odebrałem auto i chodzi lepiej niż kiedykolwiek...
  • 11 miesięcy temu...