Skocz do zawartości

BMW i silnik 20i - jak to jeździ w SUVie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie szanownych forumowiczów :wink:

Na tym forum jestem aktywny od 2014r - ale w dziale dla modelu F10- ale stoję przed dylematem przy zakupie modelu (X4), a decyzję muszę podjąć szybko:

Mogę zakupić w promocyjnej cenie nowe X4 z silnikiem 2.0i - 184KM - z przeciętnym wyposażeniem w wersji X-line lub w podobnej lub wyższej o 10-20tyś zł lekko używane z PS ale w dieslu 2.0 z lepszym wypasem włącznie z M-pakiem - ale pytanie jest głównie o silnik - czy ta benzyna jeździ wystarczająco dobrze??? - czy jest sporo gorsza w dynamice od diesla??? Wiem, że spalanie będzie większe, ale podobno dynamika jest słaba - czy to prawda? Ktoś ma porównanie?

Osobiście mam model 520d i jestem zadowolony - ale nagadali mi, że silnik 2.0 benzyna 184KM nie ma wystarczającej dynamiki... (szczególnie do porównania z dieslem)

Proszę o pomoc - bo oferta na silnik 20i jest atrakcyjna.

Opublikowano
Miałem 28i (240 KM) w X3 i było słabo,dynamika ok, ale spalanie o dziwo wyższe niż w X3 35i. O dieslu nie wypowiadam się, nie jezdziłem i nie będę :wink:
Opublikowano
Ja mam ropę 190KM, testowo jeździłem właśnie tym dieslem i benzyną 184 KM, dynamika - przepaść, spalanie przepaść. Benzyna w jeździe mieszanej (50% Warszawa, 50% A2) 10,5l, diesel 7,5. Wydaje mi się, że jak na tą masę 200KM to minimum. Natomiast na korzyść benzyny cisza i brak wibracji diesla. Ale 184 to zdecydowanie za mało.