Skocz do zawartości

Nierówna praca silnika na wolnych obrotach :( 528iA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po odpaleniu zimnego silnika obroty falują od 0.2 do 0.7, mam wrażenie jak bym siedział na bujanym fotelu, rusza całą furą :( Autko troszke pojeździ i obroty się stabilizują w okolicach 0.6 - 0.7. Jak dodam gazu i wejdzie na 3500 obrotów, po czym puszcze pedał gazu autko nie schodzi płynnie do 700 obrotów. W okolicach 1600 obrotów gwałtownie hamuje, zatrzęsie autkiem i płynnie idzie do 700 obrotów. Dziwne objawy, macie jakiieś sugestie?. Mam prośbe o podanie konkretnego serwisu BMW we Wrocławiu (stando odpada). :mad2:
Opublikowano (edytowane)
we wrocławiu nie wiem ale prubuj sam sprawdź krokówke pod kolektorem albo ta membrama pod kolektorem tam są praktycznie te dwie rzeczy kture mogą to powodować wachania obrotuw to wina powietrza dużo mało chyba że jeszcze coś innego trzeba by podłączyć komp ja do tego motoru mam wszyskie te żeczy ale co z tego kawał drogi jechać acha komp też mam Edytowane przez marek760i
BMW sie nie psuje
Opublikowano
Check engine sie nie pali, ale autko jest swiezo kupione, znajac kombinacje mogli odlaczyc kontrolke ... Dzieki Panowie za pomoc, sam nie zamierzam sie tym bawic i kombinowac, wiec licze na sprawdzonych fachowcow we wrocku. Pozdrawiam :twisted:
Opublikowano
ja bym stawiał na cewki, miałem podobną sytuację jak przywiozłem swoją 528 z niemiaszkowa - cewka 80zł szt.Podepnij się pod komputer a on ci wszystko wykaże.Najtańszy komp do BMW jest w autokomisie-serwisie (Magda, czy jakoś tak)na Nowym Dworze przy obwodnicy, przed Klecińską. Widać go z drogi, obok Orlenu. komp za 60zł, a wszedzie od 150zł :twisted2: