Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuje BMW w kwocie 5-8tys. Benzyna+LPG. Raczej na dojazdy do pracy 40km dziennie i poruszanie sie po miescie. Mniej mnie interesuje upalanie opon, a bardziej komfort poruszania sie - dynamicznie jezdze w pracy. Zwróciłem uwagę na to ogłoszenie https://www.olx.pl/oferta/bmw-e46-316i-lpg-klimatyzacja-szyberdach-CID5-IDoTsu2.html. Mozecie Panowie powiedzieć coś szerzej? Moze ktos to auto juz ogladal? VIN w tytule. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sam myślę nad podobnym autem.

Prosty i niezawodny silnik M43TU (ojciec ma w E36 M43 i jest super)-także przejechane prawie 300tkm.

Auto zgadza się z VIN.Trochę wytargane siedzenia ale to normalne.

Raczej dynamicznie nie pojeździsz tym autem ale oszczędności będą spore.

Zapytaj jaka instalacja LPG.

Vehicle Identification Number WBAAL11040JN40524

Type AL11

Model 316i - EUR

Development Code E46 (4)

Chassis LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M43/TU

Displacement 1.90

Power 77

Drivetrain HECK

Transmission MECH

Color Cosmosschwarz Metallic - 303

Upholstery Stoff Flock Raute/anthrazit - E3AT

Production Plant REGENSBURG

Production Date 2000-03-01

548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho

320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall

403 Glas Roof, Electric Glasdach, Elektrisch

411 Window Lifts, Electric Fensterheber,elektrisch Vorn/hinten

423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours

428 Warning Triangle Warndreieck

441 Smokers Package Raucherpaket

465 Through-load System Durchladesystem

520 Foglights Nebelscheinwerfer

534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik

550 On-board Computer Bordcomputer

660 Radio Bmw Reverse Radio Bmw Reverse

801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung

863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa

879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wnętrze mocno zmęczone, ale po typowo miejskiej jeździe to możliwe, wyposażenie nawet niezłe jak na 316i, ciekawe jak długo jeździ na lpg i jak trzyma się silnik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dziękuję Panowie za Wasze opinie. Pokusiłem się o rozpytanie sprzedającego p/kątem Waszych sugestii oraz swoich własnych spostrzeżeń:

"Jestem wstępnie zainteresowany Pana ogłoszeniem i kupnem tego samochodu. Mam jeszcze kilka pytań

- od jak dawna użytkuje Pan to auto?

- jakiej firmy została zamontowana instalacja gazowa i jak długo jest użytkowana? czy są papiery na montaż instalacji?

- jakim olejem jest zalewany silnik? Czy silnik pracuje bezproblemowo?

- czy któryś element w samochodzie był ponownie malowany? czy gdzieś w typowych miejscach (nadkola, progi, bagażnik) lub innych są ogniska rdzy lub purchle?

- czy podczas jazdy przy prędkosćiach 80 km/h, 100 km/h, 140km/h lub przy hamowaniu samochód "ściąga" w którąkolwiek stronę lub są odczuwalne drgania na kierownicy?

- czy będzie problem z podjechaniem samochodem do stacji diagnostycznej, podpięciem go pod komputer, sprawdzeniem na Policji VINu samochodu p/kątem ew. kradzieży?"

Odpowiedź nadeszła w ciągu paru minut i Sprzedający nie widzi problemu ze sprawdzeniem auta p/kątem prawnym czy na stacji kontroli. Odpisał, że autko nie ściąga, zbieżność ma być w porządku. Samochód posiada od miesiąca ale sprzedaje bo potrzebuje kasy na swój projekt innej BMW (to po co tą kupował???). Odnośnie malowana auta nie orientuje się bo sam ten samochód kupował 15min. Było wg. niego ok to wziął. Zasugerował naprawę podpory wału.

Myślę, że uczciwie podszedł do tematu natomiast dla mnie sprawa do przemyślenia. Bez dokładnych oględzin na miejscu się nie obejdzie ale w tak zwanym między czasie szukam dalej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli nic nie wie o aucie, szkoda, tak jak piszesz, tylko oględziny i ocena czy warto.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.