Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czytając trochę na forum znalazłem przyczynę błędu Activ stering-przetarty kabel przy kostce w prawym nadkolu-teraz czeka mnie wymiana wiązki. Wszystko ładnie pięknie ale kostka przy maglownicy nie chce przejść między maglownicą a sankami i chyba trzeba opuścić dość dużo sanki-czy silnik trzeba podwieszać?z góry dziękuję za jakiekolwiek podpowiedzi
Opublikowano
Miałem to samo,lutownica i wszystko ok do dziś.Nie da się u Ciebie połaczyć przerwanego kabelka?Wymiana wiązki dość ciężki temat,łatwiej naprawić jęśli jest taka mozliwośc.U mnie wyswietał się błąd 613D - Interlock:electrical fault Active Steering.Pomogło zlutowanie kabelka,i kalibracja active stering komp.
Opublikowano
3 godziny walczyłem żeby wytargać wiązkę...ciekawe ile będę wkładał...Nie da się zlutować bo kable się potopiły przy samej kostce
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma możliwości wyciśnięcia konektorów z wtyczki? Jak ona wygląda?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodziło mi o to czy jest możliwość wypięcia wtyczki żeby przełożyć wiązkę i wtedy wpiąć wtyczkę z drugiej strony. Dopisz oznaczenie modelu do tytułu, bo admin zamknie temat.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
kabe od samej kostki były w opłakanym stanie na odcinku 10 cm a dalej przewód jest ładnie za wulkanizowany i dodatkowo wokół przewodów dany jakiś ekran-wolałem się nie bawić w łatanie a że na alledrogo trafił się niedrogo kabel to kupiłem i wymieniłem
Opublikowano
ile dales za tą wiązke bo tez mam problem z kabelkami dzis je jakos polatalem ale wolał bym wymienic na nieuszkodzoną wiązke
Opublikowano
Dałem 100 zł ale w wiązce była obcięta kostka-ale mi chodziło tylko o gruby 4 pinowy kabel. Szukałem wszędzie i ciężko kupić-miał gość co sprzedaje maglownice
Opublikowano
Wiązka składała się z 2 części w takim plastikowym peszlu i do tego owinięte izolacja.Jak odwinołem izolacje to miałem w ręku 2 wiązki. Dołożyłem do jednej swoją dobrą zaizolowałem, włożyłem w peszel i jest jak nowa