Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakie świece powinny być do mojej bmki? BMW e30 320i 84r , ze str ngk wychodzi chyba ze BP5ES ,czy to te?

Opublikowano
Bosch- W8DC

Beru- 14-8DU

Champion- N9YCX

Pzdr.Prosiak. :D

Dzięki Prosiak ale... większośc osób ,róniez forumowiczy poleca śwece NKG dlatego sprawdziłem jakie były by do mojego silnika a ty nawet nie wspomniałes o NGK :roll: i teraz to juz ne wiem jakie śwece kupić ? moze ktoś sie jeszcze wypowie? :D

PS.Juz rozmawiałem z jednym urzytkownikiem allegro i ma świece ngk BP5ES po 5,9zł/szt , to chyba była by dobra cena ? :)

Opublikowano

Z ngk to tak jak napisałeś BP5ES lub V-LINE NR8 w podobnej cenie. Osobiście polecam ngk, sam na nich jeżdże i zero problemów.

Wiele osób Ci powie że do BMW tylko świece NGK, są rewelacyjne.

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano
Z ngk to tak jak napisałeś BP5ES lub V-LINE NR8 w podobnej cenie. Osobiście polecam ngk, sam na nich jeżdże i zero problemów.

Wiele osób Ci powie że do BMW tylko świece NGK, są rewelacyjne.

Dzięki chłopaki za szybka odp. :) Słuchajcie mam jeszcze takie troche lamerskie pytanie ale... moj silnik to M20 B20 ? BMW e30 320i 84r? bo musze kupić tez rozrząd i nie chce si ewkopać :)

Opublikowano
http://www.e34.de/vin/index.php

Wpisz tam 7 ostatnich cyfr numeru VIN i będziesz miał jasność :wink:

W e30 2.0 było tylko m20 (może masz swap na m50 ? :mrgreen: )

shark big THX Co prawda juz wpadłęm na to zeby sprawdzić po nr.vin ale i tak dzięki za szykie i zeczowe odpowiedzi :) DUZE PIWKO CI SIE NALEZY :)

Ps.Swapu nie robiłem ale jak juz to na 2,5l :twisted2:

Pozdrawiam