Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Mam taki problem mianowice w moim BMW dzisiaj wystąpił błąd engine fault. Błąd który kilka razy się zapalił i gasł . Czy ktoa wie co to moze byc. Ewentualnie wieczorem dodam jeszcze zdjęcie. Ż góry dziękuję za pomoc Edytowane przez Conorsik
Opublikowano
Po pierwsze nie napisałeś jaki masz silnik a po drugie z twojego opisu nic nie wynika ,diagnoza kompem i wykaz błędòw. :norty:
Opublikowano
Gdybym miał możliwość zrobienia diagnozy kompem nie pisałbym wg na forum. Auto BMW E61 2005r 2.5 diesel 177km. Usunięty dpf jeśli to coś pomoże. Ostatnio również zauważyłem kopcenie na czarno po ostrym wciśnięciu pedału gazu....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Strzelam, że zawalony egr, który przycina się. Dodatkowo do sprawdzenia korekcje wtryskiwaczy. Bez komputera z programem do bmw niewiele zdziałasz, bo trzeba wiedzieć gdzie szukać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
To że nie możesz sprawdzic ok,ale sam opis engine fault i prośba o pomoc ?Niby jak ci ma ktoś pomòc,takie wróżenie to tylko wròż Maciej. :mrgreen:
Opublikowano
Napisałem w pierwszym poście że zdjęcie mogę dodać dopiero wieczorem. Wystarczyło.napisac a nie jakieś głupie komentarze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czysty, ale to nie znaczy, że pracuje prawidłowo. To tylko przykład, przyczyn może być zdecydowanie więcej. Dopisz 525d do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

nie rozumiem jak można mieć BMW a traktować go jak Opla...

tak jak Ci napisali wcześniej, skan to podstawa... Engine Fault może mieć prze najróżniejsze definicje w ty przypadku.

Wepnij się skanerem i nie zgaduj ani nie strzelaj co może być przyczyną.

Opublikowano
Ok dziękuję za podpowiedzi. Jak tylko będę miał szansę i.znajde jakiegoś mechanika zrobię skan. Aczkolwiek na ten moment łatwe to nie będzie bo jestem za granicą....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie, kontrolka jest ta sama a możliwych przyczyn więcej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzięki za pomoc. Jak tylko znajdę kogoś z kompem tutaj napisze co wyszło..... Ale błąd zaczyna być coraz bardziej denerwujący bo włącza się praktycznie przy każdym zatrzymaniu na skrzyżowaniu bądź światłach a po ruszeniu gaśnie...