Skocz do zawartości

Problem z czujnikiem otwarcia klapy po naprawie wiązek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jako nowy użytkownik na początku witam wszystkich. Jakiś czas temu dopadła mnie "przypadłość" E61 i po kolei zaczęły wysiadać moduły związane z wiązkami tylnej klapy. Zabrałem się za to wczoraj (naprawiłem wszystkie 4 wiązki, wszystkie były w opłakanym stanie) i wszystko pięknie działa, ale pojawił się problem, którego wcześniej nie było. Mianowicie gdy klapa jest zamknięta-auto myśli, że jest otwarta i co z tym wiązane, nie gasi oświetlenia, nie działa wycieraczka i spryskiwacz. A jak otworzę klapę to działa. Podejrzewam, że pomyliłem kabelki z lewej wiązki (są 3 biało-brązowe) odpowiedzialne za sygnał zamknięcia klapy. Ale metodą prób i błędów spróbowałem wszystkich możliwości podłączenia, ale niestety dalej to samo. Czy za to jest odpowiedzialny jakiś przekaźnik? Albo jeszcze jakiś inny przewód daje sygnał? Proszę o jakieś podpowiedzi, nie mogę znaleźć żadnego schematu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Opublikowano
Żadnej pomocy? Posprawdzałem jużkabelki. Te biało brązowe są od oświetlenia. Nawet jak odłaczę wszystkie to dalej logika zamknięcia klapy jest odwrócona. Pomocy...