Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W moim F31 mam w podłokietniku gniazdo USB i gniazdo AUX oraz drugie gniazdo USB w schowku przed pasażerem. Z AUX nie korzystam. Gniazdo USB w podłokietniku działa w pełni, mogę ładować telefon, mogę słuchać muzyki z pendrive'a. Gniazdo USB w schowki tylko ładuje telefon, ale nie ma żadnej innej komunikacji. Podłączałem pendrive różnej pojemności (które działały w podłokietniku), ale nie widać tego gniazda na iDrive. W serwisie BMW powiedzieli mi, że gniazdo w schowku powinno działać tak samo jak to w podłokietniku. Macie jakąś wiedzę o tym problemie? Jak "uruchomić" gniazdo USB w schowku?
  • 4 lata później...
Opublikowano

Cześć.

W moim F31 2018, żadne USB nie chce ładować telefonu- po podłączeniu, na chwilę pojawia się informacja o ładowaniu baterii i po chwili znika. Ładowania brak.

Mam za to, ładowanie indukcyjne w podłokietniku. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale czy USB nie powinny ładować i tak?

Opublikowano
Te gniazda nie służą do ładowania.

W instrukcji jest napisane, że te porty mogą zasilać podłączone (zgodne) urządzenia ale też spotkałem się z opinią jak Twoja. Czyli rozumiem, że trzeba korzystać z zapalniczki, aby ładować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie ładuje telefon.

PS. Może to wina kabla.

Jak podłączysz do laptopa, to też teoretycznie ładuje, ale takim prądem, że przy włączonym ekranie, bateria spada, a nie rośnie.

Te gniazda są podłączone do HU i prąd w nich jest znikomy.

Dopiero w nowszych autach (seria G) są gniazda dedykowane do ładowania i są one odpowiednio oznaczone.

Opublikowano
U mnie ładuje telefon.

PS. Może to wina kabla.

Jak podłączysz do laptopa, to też teoretycznie ładuje, ale takim prądem, że przy włączonym ekranie, bateria spada, a nie rośnie.

Te gniazda są podłączone do HU i prąd w nich jest znikomy.

Dopiero w nowszych autach (seria G) są gniazda dedykowane do ładowania i są one odpowiednio oznaczone.

Hmm, często jeżdżę na nawigacji uruchomionej w telefonie i kabel mam podpięty do USB w podłokietniku. Nie zauważyłem aby telefon się rozładowywał (nawet się powoli doładowuje).