Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem dziś na strojeniu w ADT TUNING we Wrocławiu

Oto wykres

40c0c05ac8ad7.jpg

sprawdziłem błędy po nowej mapie i są 3 błędy których przed mapą nie było

czy ktoś wie o co chodzi ??

e5adbb4de4a6e.jpg

06c4dafa0975c.jpg

50680165635f3.jpg

-->BMW E46 320d 196km 432nm
Opublikowano
może wystarczy skaskować błąd, nie robiłem tego jeszcze bo nie wiem czy to nie ma związku z nową mapą. auto jezdzi bardzo dobrze żadnych oznak negatywnych i wielki plus po nowej mapie jak nowe auto
Opublikowano

a może powiesz mi co jest nie tak, napisalem ten temat prosząc o pomoc a nie opinie

czym jest spowodowany ten błąd i co się moze stać ?

Opublikowano
No to napisalem ci
Ci mapy zrobili źle

co nie jest jasne ?

Wgraj z powrotem fabryczne firmware i nie bedzie bledow.

ja cie rozumiem ze moze byc cos nie tak z mapą - ale proszę o jakąś konkretną odpowiedz co jest nie tak z tą mapą ze są te błedy? od czego są konkretnie te błedy?

i co się może stać jak zignoruje te błędy

mówisz wgraj fabryczną mapę nie po to płaciłem taką kase by używać jej jeden dzień . Gość który to robił nie zajmuje się od wczoraj, mapował kiedyś e46 Rogera

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem po co jesteś na tym forum. chyba nie znasz znaczenia forum.

już ci wszystko powiedziałem co do twojego problemu. Czy to tak trudno zrozumieć ?

Opublikowano
z tego co sie dowiedziałem z innych for to wystarczy skasowac te bledy bo to są normalne bledy przy mapowaniu i tuner poprostu zapomniał je skasować
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
z tego co sie dowiedziałem z innych for to wystarczy skasowac te bledy bo to są normalne bledy przy mapowaniu i tuner poprostu zapomniał je skasować

dokładnie tak.

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego onepablo, jak widać masz interfejs i INPA zczytałeś błędy z silnika, a nie wiesz że tam jest opcja kasowania błędów , co za problem skasować,

a nie besensownie dyskutować ,

jak wykasujesz błąd i nie wróci to wszystko ok ,

jak nie wykasujesz błędu wewnetrznego to kolega Temsky ma racje , coś nie tak z twoim softem zrobił tuner jedz żądaj zwrotu pieniędzy i wgraj ori mapy

softem z BMW takiego błędu w EDC16 nie powinno być .