Skocz do zawartości

Pproblem ze zmienianiem muzyki z iphona przez bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam taki problem ze wariuje mi bluetooth po podlaczeniu z iphonem 7

Czasami w ogole w rozwijcie w idrivie nie widze listy utworow a czasami widze ale nawet jak zmienie piosenke to nie ma zadnej reakcji. To samo jest z pokretlem w kierownicy, moge przelatywac piosenki i widze liste ale jak wybiore inny utwor to wciaz leci ten sam.

Po ktorejs z aktualizacji iphona dzialalo ok po jakims czasie znowu wariuje , po ostatniej aktualizacji wciaz nie dziala. Czy moze to byc problem z samym modulem BT czy raczej problem w kompatybilnosci z telefonem albo samym IOSem? Czy posiadacze f30 + iphone tez tak macie ?

Jest to dosc irytujace ...

Czasami gubi mi rowniez wybor w zakladce MEDIA iphona ( brak ptaszka zaznaczenia )

Autko z USA prod 10.2014 328i

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pobierz i zainstaluj aktualizacje idreiv w aucie

https://www.bmw.com/update

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor

O kurcze nawet sie nie spodziewalem ze to sie samemu robi przez usb ;) dzisiaj sprawdze i dam

Znac ;) dzieki wielki!

Opublikowano
  • Autor

no i klops :(

zaktualizowałem przez usb , pokazuje mi komp ze oprogramowanie jest aktualne i nie wymaga aktualizacji a problem nie zniknął.

Wciąż próbując zmienić piosenke idrivem lub pokrętłem w kierownicy leci cały czas ten sam utwór, jedynie moge telefonem zmienic.

Opublikowano
Rozumiem, że pokrętłem na kierownicy przesuwasz na dół i wciskasz przycisk? Bez wciśnięcia nie zadziała
Opublikowano
  • Autor
tak :P przesuwam, wciskam , na sekunde sie zaznacza nowy utwór ale nie zmienia :) w idrivie to samo
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor

Przez bluetooth,

powiem Ci szczerze, że srednio widzę różnicę między CIC a NBT na tych zdjęciach :)

ale obstawiałbym NBT