Skocz do zawartości

[e90] boczki drzwi z anglika do europy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio pytałem o kanape, znalazlem interesujacy mnie komplet, ale jak wiadomo anglia ;)

skóra z roku 2008 dakota lemon, a auto z 2010 (kostki podobno te same)

Tylne boczki będą pasować, a jak z przodem ? Jakie trzeba przeróbki zastosować ? Czy ktoś przerabiał temat ? Koniecznie tapicer, czy można coś wykombinować samemu ze swoich boczków i przełożyć tylko poszycie skórzane ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bez tapicera się nie obejdzie. Lepiej poszukaj europejskich boczków bo dużo do przerabiania jest. Nic nie przełożysz. Wejdź do swojego samochodu i przypatrz się sam jakie są różnice. O dziurze (na uchwyt) na środku tapicerki od strony pasażera nie muszę wspominać?
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wpis

Tak, dziura wiem, że zostaje po rączce, która przenoszona jest na drugą strone.

myślałem, że można np. same te poszycia skórzane przełożyć do boczków europejskich i połowicznie problem byłby rozwiązany (pozostaje dziura)

Boczki europejskie w tym kolorze raczej nie do trafienia (i jeszcze w dodatku sam przod)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeszcze problem dziury na przełączniki. Z jednej jest mniejsza a z drugiej większa. Jedną powiększy ale drugiej nie zmniejszysz.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dla potomnych :

można przełożyć same "podłokietniki" boczków ze swojego starego kompletu do nowego (europa->anglia) jedynie co pozostaje to dziurka okolo 2cm średnicy po mocowaniu rączki (tutaj nie obędzie się bez tapierca)