Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam problem ponieważ zbiera mi się woda podczas deszczu w środku auta (za siedzeniem pasazera). Szukałem trochę w tym temacie i okazuje się, że mam pękniętą matę w drzwiach. Została podklejona na sylikon, niestety to nie przyniosło rezultatu ... Czy muszę teraz kupić nową mate ? Czy można np. w jej miejsce użyć jakiegoś innego materiału który również dobrze się sprawdzi ? Dzięki za wszystkie odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można użyć innego, ale ori chyba nie kosztuje majątku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

dobrze by było sprawdzic czy na pewno przez drzwi ci woda wlatuje.

musisz mieć drożne odpływy z drzwi, właź do auta do tyłu i jedź na myjnie albo lej węzem i najpierw sprawdź któredy się dostaje woda.

szukam
Opublikowano
Kolega wyraźnie napisał ze ma pęknięta mate, możesz użyć do tego nawet zwykłej foli (klejisz na taśmę dwustronna bądź silikon ) oczywiście najpierw odkleic musisz ta mate piankową. Inna metoda trochę mniej druciarska :D to kupujesz maty butylowe bądź bitumiczne i wyklejasz sobie drzwi i masz spokuj i przy okazji wygluszone drzwi :cool2:

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

Witajcie

To raczej na 100% wina tej maty, była odklejona z dołu a woda wlewa się dokładnie w tym miejscu co na filmiku

Mam jedynie nadzieje ze w moim przypadku w wykladzinie nie ma czegos takiego jak tutaj ...

Co polecacie najlepiej oprocz sylikonu ? Słyszałem, że ponoć dobry jest klej do szyb

PS: Maniek, ori kosztuje około 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jednak sporo jak za kawałek pianki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jak twoja pianka jest ok to do przyklejania jej możesz użyć sznur butylowy taki jak ori.

Kleju do szyb nie polecam chyba że do poklejenia pianki jak ma dziury a później ta piankę na ten sznur butylowy.

Musisz dobrze usunąć ten stary klej z blachy drzwi naklejasz nowy i tez będzie git.

0305-Intra-wysokiej-jakoci-profesjonalny-sznur-butylowy.png

taki sznur butylowy kupisz w sklepie dekarskim bądź z oknami dachowymi (połaciowymi) :cool2:

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571