Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kabel nie łączy jak wyskakują takie błędy, poruszaj nim, dociśnij. Korekcje dość słabe, próbuj czyszczenia przy małej ilości paliwa i zrób test przelewowy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Panowie czy Egr powinien być cały czas otwarty nawet na biegu jałowym? Na yt widziałem jak się porusza ( zamyka / otwiera ) a u mnie jest otwarty :? :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wątpię żeby LM dużo pomógł ale spróbować jak najbardziej możesz, jeśli EGR nie porusza się to najprawdopodobniej masz walnięty elektrozawór sterujący
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz błąd związany z egr? Jak nie to możliwe, że masz wyłączony egr całkowicie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Żadnego błędu nie mam związanego z Egr. Jak zdjąłem rure i na odpalonym patrzyłem to otwarty raczej czły czas był i strasznie kopcił do kolektora :/
Opublikowano
coś wiecej wiesz?

O czym ?:)

Czy insta D jest jakaś skomplikowana w instalacji i obsłudze ? I tez znajde wszystko u mlodzika ?

Opublikowano

Zalałem :) jutro mam właśnie sprawdzić korekte wtrysków czy coś pomogło, chociaż wydaje mi się, że ładniej pracuje i się wkręca :) Zaworku nie ruszałem bo na razie nie mam czasu :/ Jutro może zainstaluje inste i spróbuje ograniczyć egr i zobaczę czy to coś da :)

Ake doszły mi do wymiany termostaty bo temp 60 pare stopni i sterownik świec żarowych :/

Opublikowano

A jak działa ten dis? Bo czytałem, że strasznie zamula i lepszy jest ista...

A Ty instalowałeś disa? Dużo roboty ? Pójdzie na win 7?

Opublikowano
tak instalowałem, ale trzeba na virtualnej maszynie - to jest gotowiec tzn. instalujesz wszystko wg instrukcji i smiga. ISTA jest nowsza ale nie miałem tyle miejsca na dysku zeby ja instalowac
Opublikowano
Wszystko robie jak w instrukcji instalowania dosa i nie działa . Czy można jakoś inaczej zainstaloeać niż z tym win xp ?
Opublikowano

Panowie po trzech dniach po wlaniu lm przy temp 70stopni

1: 0.50 do 0.70

2: - 1.0 czasami - 0.70

3: 0.09 do 0.15

4: 0.31 do 0.40

Wiec chyba się poprawiło ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej, jest bliżej 0 więc lepiej, sprawdź jeszcze na całkiem rozgrzanym, powinno być lepiej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W mieście osiąga wyższą temperaturę? Jak tak i na trasie spada to do wymiany termostat główny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

W miescie czy w trasie temperatura się cały czas wacha od 60 d0 70 chyba że stoje to rośnie wyżej...

Chciałem zainstalować disa gotowego z tego chomika https://chomikuj.pl/trandolf/DIS+pod+WIN7 wszystko instaluje jak w opisie i nie wykrywa w disie głowicy :/ inpa na tym xp działa a jak chce disa to nie znajduje :/ instalowałem setki razy i nic :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W miescie czy w trasie temperatura się cały czas wacha od 60 d0 70 chyba że stoje to rośnie wyżej...

Jak rośnie to raczej t.egr jest dobry, ale dla pewności wyjmij go i dmuchnij, jak nie będzie oporu to do wymiany, jak będzie to bierz się za główny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy pomóżcie :/ chce ograniczyć egr bo po miesiącu znowu lekko zabrufzony :/ Instaluje tego disa od trandolfa gotowca na vmware i nic nie znajduje wgl głowicy :/ Nawet zainstalowałem xp i nic :/ Co robie źle? Vmware skonfigurowany jak w poradniku , eidbas zmieniony jak w poradniku i nic :/ Pomoże ktoś? Jak robie ip test w disie to wyskakuje blad 0009 timeout :/
Opublikowano
Tylko że na chomiku ma ok 50 gb a na innych stronach wiekszość forów zablokowane rejestracje albo linki wygasły :/