Skocz do zawartości

Glosno chodzace wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z glosno chadzacymi wycieraczkami. Wycieraczki podczas pracy wydaja nieprzyjemny dzwiek, natomiast bardzo dobrze zbieraja wode. Czy wina lezy w zluzytej glumie piora wycieraczek? Czy jedynym rozwiazanie w tej sytuacji jest wymiana pior na nowe czy moze problem lezy gdzie indziej? Dodam ze wycieraczki rowno przylegaja do szyby.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano
Wyczyść wycieraczki mydłem.... Pomaga na źle zbierające... Może masz jakiś wosk na szybie albo zywice
Opublikowano
A co zrobić jak środek pióra przed kierowcą rozmazuje zamiast zbierać? Jeździłem trzema nowymi f30 i w każdej tak było. Czy była jakaś trefna seria piór? Bo nie chce mi się wierzyć żeby ludzie o tym nie pisali... gdyby to był większy problem
Opublikowano
U mnie nic takiego się nie działo. Po 1.5 roku wymieniłem na ori i dalej jest Ok.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
A co zrobić jak środek pióra przed kierowcą rozmazuje zamiast zbierać? Jeździłem trzema nowymi f30 i w każdej tak było. Czy była jakaś trefna seria piór? Bo nie chce mi się wierzyć żeby ludzie o tym nie pisali... gdyby to był większy problem

Zdejmij wycieraczkę i spróbuj trochę podgiąć metalową prowadnice gumy.... w przeciwnym kierunku do ułożenia wobec szyby...

Oczywiście przypominam o tym jak napięta jest sprężyna od ramienia... żebyś szyby nie wymieniał :D Ja zapomniałem o tym w X1 i miałem nowa wycieraczkę i szybę...

Opublikowano
  • Autor
Wyczyść wycieraczki mydłem.... Pomaga na źle zbierające... Może masz jakiś wosk na szybie albo zywice

Szyba jest czysta bo regularnie myje ja recznie . Piora tez wygladaly na raczej czyste ale umylem je ludwikiem i zobaczymy czy cos to pomoze. Jesli nie to jakiej firmy piora polecacie?

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano
Wymieniłem na nowe z ASO i jest perfekt. Pewnie jakaś seria była wadliwa, ale oczywiście nikt nic nie wie...a reklma gwarancyjna.... szkoda czasu