Skocz do zawartości

BMW E39 530D - brak zasilania (zwarcie?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, auto stało cały tydzień na dworze, byłem w pracy ponad 200km dalej. Wracam, chcę się przejechać i ku mojemu zdziwieniu są otwarte tylko przednie drzwi kierowcy i pasażera, a auto było zamknięte. No dobra, wsiadam, przekręcam kluczyk - i nic, zero reakcji.. Akumulator sprawny, klemy, bezpieczniki też. Dotykam podłogi, cała przestrzeń tylnego, prawego pasażera jest mokra, woda musiała się dostać jakoś przez uszczelkę drzwi (lakiernik lakierował drzwi). Co mogło paść w tamtej okolicy? Od czego zaczynać? Zostawić auto lakiernikowi i niech sam to naprawia? Auto na nic nie reaguje, otwarte dwoje drzwi tylko.

e39 530d 2002 touring

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Penie nie przykleił dobrze wygłuszenia pod boczkiem, idealnie byłoby zacząć od komputera, byłoby wiadomo gdzie szukać, ale może jakiś użytkownik e39 miał podobną sytuację i podpowie gdzie szukać przyczyny bez tego. Nic kompletnie na zegarach nie pojawiło się? Jak tak to wskazuje na brak zasilania a nie jakieś zwarcie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sporo rzeczy, np. jeż, sprawdź pobór prądu po uśpieniu auta, jeżeli przekracza 0,03A to wyjmuj po kolei bezpieczniki i szukaj przyczyny. Sam aku może też być już słaby, zobacz jakie ma napięcie po naładowaniu na drugi dzień i podczas rozruchu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.