Skocz do zawartości

BMW E39 520i 1999r - Pomocy, cieknie olej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zgromadzonych, posiadam e39 z 1999r 520i 150km i mam mały, lecz uciążliwy problem, wycieka mi olej, tylko do końca nie wiem skąd, leci on na kolektor i zaczyna się jarać co czuć w kabinie jak cholera, zrobiłem zdjęcie i może Wy mieliście styczność z czymś takim, lub wiecie skąd może lecieć i ktoś będzie mi w stanie pomóc, oto fotka:

(najpierw pogląd z neta gdzie dokładnie znalazłem wyciek, zaznaczyłem czerwonym okręgiem)http://imageshack.com/a/img923/809/J2xnSS.jpg

a teraz zdjęcie już ode mnie z komory, gdzie widać olej: http://imageshack.com/a/img924/1549/Di9b0W.jpg

Pozdrawiam i liczę na pomoc z waszej strony, z góry dzięki :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po mojemu to cieknie klasycznie spod pokrywy zaworów, widać tam wyżej olej czy się mylę?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
dzięki wielkie za pomoc, zabieram się do wymiany. Swoją drogą, mam jeszcze małe pytanie, trudna to rzecz do zrobienia? Pojęcie o mechanice mam, grzebałem tu i ówdzie, jednak do e39 jeszcze nie zaglądałem, podołam samemu? Oszczędności nie będzie, druciarstwa tak samo, podejdę do tematu jak do własnej kobity, robił to ktoś?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Filozofii nie ma, tu masz opis, zdjęć już brak, ale jak będziesz miał problem to jest kilka filmów na youtube.

viewtopic.php?t=165223

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zrób tak jak w opisie i będzie git, odpuść sobie tylko smarowanie całej uszczelki silikonem czy tam jakaś gumą , posmaruj tylko newralgiczne miejsca i będzie wszystko ok :cool2: Dasz rade