Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Tak jak w temacie dzisiaj rano podpiąłem Inpę żeby sprawdzić błędy. W DDE żadnych błędów nie było tylko zastanowiła mnie temperatura na przepływomierzu.

Przepływomierz tem. 32st.

temperatura zew. 16st.

Czy wszystko jest ok z przepływką? czy nie jest za duża różnica temperatur?

Pozdrawiam,

Opublikowano

cześć.

Powiem tak, jako że mój silnik ma czkawkę zaraz po uruchomieniu na zimno (w ciepłe nocne dni, tak pow. +10st) i obrotów jakoś nie utrzymuje wysoko, jakby rozgrzany był, więc też drążyłem temat, bo też mam zawyżone intake air temp.

Wymieniłem w ciemno przeplywomierz, bo mam też inne objawy. Temperatura została taka sama. Inni piszą, że ma być różnica góra 2-3st.

Zaczynam sie zastanawiac czy intake air temp to faktycznie pomiar z przepływki...

Opublikowano
No właśnie też mam pewne wątpliwości, no bo dzisiaj sprawdziłem i było wszystko w porządku ale przed wczoraj jak przyjechałem trochę późno bo tak gdzieś około 24 to rano o 10 wskazywała na zimnym 32 st a temperaturę zewnętrzną 16 st. Wynikało by że jeszcze silnik nie ostygł. Tak sobie to tłumaczę.
Opublikowano

zobacz jaka masz tą temp podczas jazdy jak masz w pelni rozgrzany silnik.

DOczytalem teraz, ze masz M57. Jakoś 218KM skojarzyłem od razu z n52b25a

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za temperaturę odpowiada czujnik temperatury powietrza dolotowego, nr 10:

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=NC71-EUR-01-2004-E60-BMW-530d&diagId=11_3468#13627792203

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.