Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

przeszukałem juz chyba całe forum i znalazłem w sumie podobne problemy, ale nie dają mi 100% odpowiedzi więc zaryzykuje i zapytam się Was czy to uszczelka pod głowicą??

zaczeło sie od tego że leciało spod zbiorniczka wyrównawczego (spuchł plastik), wymieniona chłodnica i termostat i zaczeły sie problemy z odpowietrzeniem, chłodnica prawie cała zimna i duże ciśnienie w układzie oraz brak ogrzewania, po wyjeciu termoststu chłodnica cała ładnie sie nagrzewa ale i tak powstaje bardzo duze ciśnienie w układzie ??? niby wszystko wskazuje na uszczelke pod głowicą ew. co może być przyczyna takich objawów ??? pompa, visco ???

sory za kolejny podobny temat

dzieki i pozdrawiam

Edytowane przez kobretti
Opublikowano
to przegladnij dokładniej forum to sie dowiesz że twój silnik ma o 0.2 litra wieksza pojemność niż napisałeś...

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

tego akurat nie musze szukac na forum, jak chcesz dokładnie wiedzieć to 2494 cm3, ale ja nie mam problemu z pojemnością tylko z chłodzeniem

pozdrawiam

Opublikowano
Jak trzyma temperaturę ,nie grzeje się?Visko zaskakuje?Jeżeli wywala płyn zbiorniczkiem to na 99 % uszczelka pod głowicą jeb....!
Opublikowano
grzeje się, wisco raczej zaskakuje a płyn wywala zbiorniczkiem na wyższych obrotach :mad2: i jest strasznie duże ciśnienie, a jakie objawy daje zwalona pompa wody ?? :modlitwa: