Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witajcie. wczoraj wieczorem aktualizowalem CAS w mojej bmw e90 i podczas wgrywania wyskoczyl error. samochod jest aktualnie martwy. nie moge nawet zamknac szyb ani odblokowac kierownicy. czy jest jakas szansa naprawy CAS? podlaczalem inpe oraz winkfp ale zaden z nich nie chce sie juz polaczyc z cas. wyskakuje blad polaczenia z modulem. ktos pomoze? nie podlaczem prostownika podczas aktualizacji ale akumulator mam sprawny. pasek postepu doszedl do 100% i wyskoczyl blad. korzystalem z winkfp. dzieki
Opublikowano
wlozylem kluczyk, zaplon, i nastepnie wyciagnalem kluczyk i dalej comfort mode, vin jak w poradniku i flash. Doszlo do 100% i lipa. Laweta zeby pezechowac auto w garazu i teraz szukam kogos kto mi to w UK pomoze ogarnac.
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

CAS i JBE w E90 WINKFPT (ZGM też) robi się w pozycji KL15 OFF i R czyli wkładamy kluczyk zapłon wyłączamy, wyłączamy zapłon wyciągamy kluczyk

dopiero aktualizujemy CAS , proszę nie pisać głupot że programujemy z włączonym zapłonem lub kluczykiem w pozycji KL15 OFF,

pewnie miałeś najnowsze SP-daten powyżej v54 i tu twój błąd, być może miałeś manipulowany CAS może z powodu przebiegu auta

teraz jak całkowicie martwy cas to tylko stół, jak by było połączenie to jeszcze raz mozna próbować ale

nie polecam do aktualizacji ISTY P nowszej niż v54 tak samo plików w WINKFPT

i najważniejsze mimo że to tylko CAS to ile trzeba pisać na forum aby nie programować sterowników bez zasilacza lub zwykłego prostownika za 200zł

do CAS wystarczy tylko 15A i bedzie 13V poniżej 12V wycofana zostaje aktualizacja i martwy sterownik

lub Magnum inverter 50 ma 30A i 14.8V stabilne